Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ






















Η έρευνα έγινε από τους μαθητές της ΣΤ2 που ανά ομάδες ανέλαβαν από μία τάξη. Καταρτίστηκε ερωτηματολόγιο, το οποίο συμπλήρωσαν οι μαθητές του σχολείου. Κατόπιν οι απαντήσεις ομαδοποιήθηκαν κατά τμήμα, κατά τάξη και τέλος συνολικά για όλο το σχολείο.






Τα αποτελέσματα της έρευνας υπάρχουν τόσο αναλυτικά όπως προαναφέρθηκαν, όσο και συνολικά. Αυτά που δημοσιεύουμε είναι τα συνολικά, για να μην κουράσουμε με όλες τις λεπτομέρειες. Δίνουμε τα στοιχεία με μορφή γραφήματος, αλλά και αριθμητικά. Τέλος να αναφέρουμε ότι τα στοιχεία αυτά είναι από τις τάξεις Α', Β', Γ, Ε', και ένα μέρος της ΣΤ'.






Η έρευνά μας έδειξε, ότι τα περισσότερα ατυχήματα στο σχολείο μας, σε ποσοστό που αγγίζει το 63%, συμβαίνουν στη μεγάλη αυλή. Ως αιτίες των ατυχημάτων προβάλλονται από τα παιδιά, ότι σπρώχτηκαν από κάποιο άλλο παιδί (33,33%) ή ότι σκόνταψαν 29,82%. Οι συνέπειες από τα ατυχήματα είναι κάποια ανοιχτή πληγή (35,09%) και ένα απλό γδάρσιμο ή γρατσούνισμα (31,58%). Ευτυχώς τα πιο σοβαρά περιστατικά ήταν ελάχιστα και όχι πάρα πολύ σοβαρά.






Δεν υπάρχουν σχόλια: